Vitvarorna som förenklar vardagen

Föräldraskapet är en tidskrävande syssla. Det är som att man blir varse om det lite extra när klädhögarna samlas i tvättkorgen och din minsting sitter och tuggar dammråttor under soffan. Vitvaror är familjens kanske viktigaste samarbetspartner. Tvätten tvättar, diskmaskinen diskar och ugnen tillagar maten. Tid är verkligen pengar. I den här texten diskuterar vi de bästa och nödvändigaste vitvarorna och om att dra av renoveringen på RUT.

Idag vill man kunna underlätta vardagen så mycket som det bara är möjligt. Vi vill efter arbetsdagens slut hinna umgås med våra familjer, vilket ofta resulterar i ett mycket stökigt hem. Med vardagen kommer damm, smulor och smuts som ett brev på posten, och det känns svårt att hinna med matlagningen. Dessutom kostar det visst mer än vad man trodde. Den där gamla tvättmaskinen från 90-talet drar enorma mängder el, så du drar dig ändå från att ta itu med klädhögen. Få känner till att man kan göra RUT-avdrag på vitvaror. Vill du veta mer kan du även läsa om RUT i Expressen.

Vanligaste och bästa vitvarorna

Det finns många olika vitvaror som underlättar din vardag, men några av de vanligaste är förstås:

  • Diskmaskin
  • Tvättmaskin
  • Spis
  • Ugn
  • Dammsugare

En diskmaskin sparar mycket tid i hemmet; du slipper stressen med växande disk och dessutom blir de där matlådorna faktiskt renare. Har du dessutom en stor familj med många barn är det en mycket uppskattad vitvara att lägga pengar på.

En tvättmaskin är ett måste idag. Det är också bra att antingen skaffa en tvättmaskin som har inbyggd torktumlarfunktion, eller köpa en separat torktumlare. Kanske har du småbarn som är ute och leker och kommer in med smutsiga kläder varje dag? Då är valet av en bra tvättmaskin extra viktigt. Ett torkskåp underlättar också och torkar dina kläder mycket snabbare. Allt kan du inte torktumla. Har du en stor familj är det helt klart värt att införskaffa ett torkskåp.

En fungerande spis och ugn är, precis som tvättmaskinen, något du inte klarar dig utan. Tänk på att välja en variant som är enkel att både rengöra och använda.

En bra och effektiv dammsugare sparar otroligt mycket tid, så att du får möjlighet att umgås mer med familjen. Det finns många olika varianter idag och du kan välja mellan självgående (en så kallad dammsugarrobot), enklare handdammsugare eller standardvarianten. Har du ett stort hem är den självgående dammsugaren en bra investering och du får mer tid över till annat.

Det finns många vitvaror som underlättar din vardag. Välj dina vitvaror med omsorg så att du samtidigt får pengar över. Dock är det ibland värt att spendera lite extra för att få den funktionalitet man vill ha.

Scroll to top