Skydda dina barns hem mot inkräktare

Det käraste du har bör skyddas. Med larm och säkerhetsdörrar samt andra åtgärder håller du ditt hem säkert om natten och under semestern. Det finns aldrig någon hundraprocentig garanti, men nog är det en markant förbättring om du i alla fall säkrar huset på detta sätt.

Ibland kan larm kännas lite överflödiga, speciellt om du bor i en lägenhet med grannar som ofta är hemma. Då kanske du tänker att det är ganska osannolikt att det kommer tjuvar och hälsar på. Det första riktigt bra valet för att säkra hemmet och din familj, är att sätta upp en säkerhetsdörr. Det passar bra även i ett flerfamiljshus. Med en säkerhetsdörr från dorrakuten.se slipper du oroa dig i onödan för bränder och inbrott. Dessutom är säkerhetsdörrar ljudisolerade vilket hjälper om ni bor i en lägenhet med närheten till trapphuset.

Vilken säkerhetsdörr ska man välja?

Det finns idag många olika säkerhetsdörrar, men det viktigaste är att de står emot både bränder och tjuvar med dyrkar och kofötter. Sedan är det bra om du även har ett extra säkert lås såsom ett sjutillhållarlås som är speciellt svårt att ta sig igenom. Fundera även vilken design du vill ha på dörren. Vissa föredrar säkerhetsdörrar i trä medan andra tycker att en blank ståldörr känns modernare. Om du har mindre barn som har nyckel och som kan behöva komma in genom dörren när du inte är hemma, måste dörren vara tillräckligt anpassad för mindre personer.

Känn lugnet svepa över dig med säkerhet

Den bästa mixen får du givetvis om du väljer säkerhetsdörrar tillsammans med larm. Men det finns även andra saker att tänka på för att försvåra för inkräktare, såsom att sätta in extra inbrottssäkra fönsterrutor, ha monitors i varje rum och ett kassaskåp om du har värdefulla prylar eller smycken hemma. Ett tips är dock att förvara de riktigt värdefulla föremålen någon annanstans än i hemmet, speciellt om du vill värna om familjen. Det finns alltid tjuvar som får nys om vad du döljer i hemmet och försöker ta sig in ändå. Placera värdepapper och smycken i bankfack eller avtalsförvaring som är den nyare metoden till bankfacket.

Scroll to top