Fixa ekonomin i januari

Januari måste vara den allra svåraste månaden, speciellt för barnfamiljer, att få ekonomin att gå ihop. Efter stora inköp i juletider är det dags att tänka på ekonomin genom att dra ner på kostnader, kanske ta ett nödvändigt lån och tänka om inför nästa jul.

621711-money-euro-with-purse

Nu är januari här och en jul- och nyårsfirande har passerat. Med tanke på hur mycket många lägger på klappar, mat och annat vid högtiderna, har de flesta lite svårt att få ihop ekonomin i januari. De stora inköpen kombinerat med att dagarna mellan löneutbetalningarna är något fler än vanligt i januari gör att ekonomin blir ännu tajtare. I Svenska Dagbladet ger privatekonomer tips på hur man kan göra för att få januari månad att gå ihop rent pengamässigt. Till exempel tipsar de om att hålla igen utgifterna genom att försöka dra ner på matkostnader och göra en utrensning av prylar hemma och sälja sakerna hos en pantbank eller köp- och säljsajt.

Ta ett lån

Ett annat tips för den som känner att den verkligen inte kan få ekonomin att gå ihop och som inte ens kan få mat på bordet efter att alla räkningar betalts, är att ta ett lån. Tar man ett mindre lån som man sedan kan betala tillbaka när nästa lön kommer, är det näst intill riskfritt. En bra sida som man kan vända sig till om man snabbt vill ta ett mindre lån för att kunna få januari att gå runt är https://www.flexlimit.se/. Där får man ett besked nästan direkt och det är en säker och pålitlig sida att låna från.

Tänk om till nästa jul

Ytterligare något som man kan göra i januari är att avlägga ett nyårslöfte för det nya året och se till att man spenderar lite mindre pengar nästa jul, skriver Aftonbladet. Ser man till att lära sig av sina gamla misstag kommer man inte att hamna i samma ekonomiska sits i januari nästa år och det är nästan det bästa tipset av dem alla.

Scroll to top