Fixa festen med sockervadd och aktiviteter

Vad är roligare än att samla nära och kära till fest? Födelsedagar, bröllopsdagar, högtider eller bara för att det är kul – med lite planering kan du fixa den bästa festen för alla åldrar. Här får du några tips för riktigt lyckade evenemang.

Retro – ett trendigt tema

Retro är alltid kul och för att få den rätta känslan kan du hyra en snygg sockervaddsvagn eller en kul popcornvagn från Bergamunken som alla åldrar kommer uppskatta. Förutom att det är gott kommer det påminna de äldre om sin ungdom och låta de små leka affär. Just retro är en rådande inredningstrend som kommit för att stanna och är dessutom populärt inom mode och musik.

Kul aktiviteter för alla

Om du vill att alla gäster ska umgås kan det vara en bra idé att anordna aktiviteter som passar alla åldrar. Ska festen vara inomhus finns det sällskapsspel för hela familjen. Dessutom visar forskning att just klassiska bordsspel är riktigt bra för hjärnan och låter alla umgås på ett avslappnat och glädjande vis. Är det en utomhusfest finns det också spännande aktiviteter som exempelvis skattjakter, kasta ringar mot mål eller krocket.

En fest för alla åldrar får gärna vara alkoholfri för att barnen ska känna sig trygga.

– Barn märker av att vuxna förändras redan efter en liten mängd alkohol, berättar Mojtaba Ghodsi, vd på ett dotterbolag till Systembolaget, och framhåller gärna att det gör julen eller jubiléet trivsammare för alla.

Alla älskar musik

Få saker lyfter humöret som musik! Idag är det enkelt att streama musik och du kan till och med skapa en automatisk spellista med låtar från många årtionden. Kanske farföräldrarna vill visa hur man dansar jitterbugg medan knoddarna kan lära alla att flossa? Det kommer garanterat leda till skratt!

Scroll to top