Miniatyrrenovera badrummet

Funderar du på att renovera badrummet? Ta dig då en funderare över om en totalrenovering verkligen är nödvändig – här är några enkla tips på hur du ger badrummet ett ansiktslyft utan att renovera överhuvudtaget.

Om du vill fräscha upp badrummet är det inte alla gånger nödvändigt att anlita en rörmokare för att riva upp hela avloppet, kanske räcker det med att ge rummet ett enkelt ansiktslyft utan att renovera överhuvudtaget? Bara för att du tröttnat på ditt badrum behöver du till exempel inte byta klinker eller göra andra drastiska ingrepp. Kanske räcker det i stället med att uppdatera det lite med hjälp av lite ny fogmassa eller kanske ett nytt duschhuvud och en ny badrumsspegel i stället för ett klassiskt badrumsskåp?

”Spegel, spegel på väggen där Du förnyar snabbt och enkelt ditt badrum genom att byta ut spegeln. Det är en detalj som finns i många olika utföranden och ger en personlig prägel i badrummet. Se bara på den här bilden där man har valt ut en antik spegel som sprider en elegant känsla. Besök din närmaste loppmarknad för att hitta liknande varianter för en billig peng. Tänk på att montera spegeln på ett korrekt sätt så att det inte smyger in fukt i borrhålen i väggen.” se fler tips i tidningen Hela Gotland här.

Byt ut och våga vara personlig!

Visste du att badrummet inte måste se ut som ett badrum? Ta in lite prunkande gröna växter och snygga inredningsdetaljer för att sätta en personlig prägel i rummet. Har du till exempel inte helkaklade väggar kanske det skulle vara snyggt att sätta upp en tavla? Eller så kanske du vill skapa en hotellkänsla av lyx genom att byta ut alla blandare till mässingsvarianter och sätta upp en värmande handdukstork. Ibland räcker det till och med att bara sätta upp ett nytt duschdraperi för att få rummet att kännas som nytt igen. Låt fantasin flöda och var inte rädd för att be vänner och kollegor om tips och idéer på unika sätt att inreda i badrummet – kanske har någon ett ruggit bra knep som du bör ta till dig av?

Scroll to top