Skaffa elsparkcykel till tonåringen

Du har en tonåring som vill kunna ta sig fram på egen hand och som vill ha en moped eller elsparkcykel. Då är det smart att köpa en elsparkcykel. Den är både billigare, säkrare och kräver inte körkort.

Som förälder är det en skön känsla att se hur ditt barn utvecklas. Han eller hon börjar bli vuxen och vill ut på egna äventyr. Det är både roligt och lite skrämmande. Därför är det smart att köpa en elsparkcykel till din tonåring, istället för moped. Det går inte lika snabbt, den måste hålla sig på vanliga vägar, kan stå inomhus och kräver inget körkort. En moped kostar mer i inköp och reparationer, och måste ha egen garageplatser. Elsparkcykeln kan stå i hallen. Perfekt om du bor i lägenhet. Gå in på Eltra Store och läs mer här om elsparkcyklar och hitta den modell som passar er.

Fördelarna med elsparkcykel

En elsparkcykel är ett fordon som inte kräver körkort. Pandemin medför längre köer för att ta körkort.

– Vi har inte analyserat det i detalj, men vi ser att intresset för framför allt epatraktorer verkar öka, säger Kristina Hagberg till Aftonbladet. Ska tonåringen köra moped eller epa måste den ta körkort. Satsar ni på elsparkcykel sparar ni både tid och pengar. Ni köper den ni gillar och tonåringen kan börja köra. Det är dock viktigt att din tonåring alltid har respekt för gångtrafikanter, cyklar och bilar, och inte heller kör mitt i gatan. Med kunskap och respektfullt beteende kommer elsparkcykeln bli en bra investering.

En annan fördel med just elsparkcyklar är ju att de går på el.

I Greta Thunbergs spår växer ”fler unga rörelser” fram enligt SVT och intresset att leva klimatsmart är stort. För klimatmedvetna tonåringar är elsparkcykeln ett bra val.

Scroll to top