Därför passar elbilen din familj

Elbilens popularitet har ökat stort de senaste åren. Det som till en början kändes futuristiskt men något osäkert, har idag blivit vardagssmart för många. Elbilen är inte längre enbart ett alternativ för dem med stort spelrum i ekonomin, då de snarare lockar allt fler som vill spara in på de dyra drivmedelspriserna. Med en elbil bidrar du även till mindre koldioxidutsläpp och kan köra bilen med ett lite bättre samvete.

Utbudet av elbilar är stort och numera finns det nästan garanterat något för din smak och familjens behov. När bilen väl är vald återstår dock ett beslut till, nämligen vilken elbilsladdare du ska satsa på. På https://www.efuel.se/ hittar du både laddbox på stolpe, på vägg och expertrådgivning.

Fördelar med elbil

Vid det här laget är nog de flesta medvetna om att elbilen är ett klimatsmart alternativ, så du bidrar till att värna om barnens framtid. Men elbilen är även ett ekonomiskt alternativ även om det inte skulle vara aktuellt med klimatbonus eller sänkt fordonskatt, som det kan finnas möjlighet till i vissa fall. Drivmedelspriserna är något de flesta plånböcker tacksamt undviker med dagens priser.

Elbil för dig med stor familj

Som barnfamilj är bilens storlek en viktig faktor, men det finns faktiskt tillräckligt stora bilar för att klara uppgiften. Det finns till och med elbilar med 8 sittplatser så du behöver verkligen inte oroa dig inför skolkörningar och familjeutflykter. Det kan dessvärre finnas problem med laddplatser för en del lägenheter och det är därför en bra idé att kolla upp möjligheten där du bor.

Är körupplevelsen med elbil lika bra?

Skiljer sig körupplevelsen så mycket? En familj fick testa en elbil, och testföraren tyckte att:

”det kändes som en vanlig modern bil, men tystare”.

Scroll to top