Tips om inbrottsskydd

Dags för att åka bort familjesemester? Säkerställ att hemmet är inbrottssäkrat innan avresa så att barnen inte kommer hem till en bostad som blivit länsad på värdesaker och prylar med högt affektionsvärde för dem. Här är några tips på hur du kan göra detta.

Det första att se över om du ska inbrottssäkra ditt hem är att överväga att skaffa ett bra hemlarm, det finns en hel del olika att välja mellan så ta det larm som är anpassat för ditt hem – bor du till exempel i villa så är det ett villalarm du bör välja och bor ni i lägenhet är det en annan sort som kan fungera bättre. Men det finns andra saker du också kan göra, som inte kostar dig mer än lite av din tid för att göra hemmet mindre attraktivt för en inbrottstjuv.

Så skyddar du hemmet

När du verkligen vill säkerställa att hemmet dina barn växer upp i är skyddat mot inbrott så kan det vara värt att öppna plånboken. De bästa enligt tipsen från den före detta inbrottstjuven som Aftonbladet intervjuat så är det främst larm, säkerhetsdörrar, okrossbara fönster och fönstergaller som gäller om du vill göra ditt hem avskräckande för en tjuv. Men vad du även ska tänka på är att inte hjälpa tjuven göra inbrottet genom att låta saker såsom verktyg och stegar ligga framme. likaså kan det vara bra att samordna en grannsamverkan och gemensamt hålla koll på varandras hus i semestertider, till exempel plocka in grannens post och liknande. En annan sak man bör vara uppmärksam på är om det dyker upp en sten eller dylikt på verandan eller utanför ytterdörren, det är nämligen tjuvens sätt att märka ut om beonde är hemma eller inte – om saken ligger kvar på platsen där de lämnat den så vet de att de boende är bortresta och att det är fritt fram.

Annat tips är att skaffa bra försäkring, inte låta värdesaker ligga synligt och DNA-märka dina prylar i händelse av att du skulle bli av med dem, det gör att polisen lättare kan återlämna dina saker om de hittas samt knyta tjuven till brottet.

Scroll to top