Rekord i julhandeln i år

Nu när december är här är det dags att handla julklappar. Julhandeln kommer enligt prognoser att nå en rekordnivå och vi spås handla för mer än 75 miljarder kronor. En klapp som man tror kommer att bli en storsäljare är en robot från Star Wars, som passar både stora och små fans. Men det finns många andra roliga klappar oavsett vad man tycker om.

1939303-christmas-shopping

Julhandeln spås återigen slå rekord i jul, skriver Dagens Nyheter. Varken den flyktingkrisen eller den stundande bostadsbubblan verkar hindra oss svenskar från att köpa rekordmycket i julhandeln. HUI tror att detaljhandeln kommer att omsätta 75 miljarder kronor i december och detta är alltså fem procent mer än i fjol. Att julhandeln tros slå rekord i år igen är inget ovanligt. Sedan 1991 har decemberhandeln endast minskat tre gånger och i år blir det alltså inte en fjärde gång. Varför man tror att den kommer att öka i år beror på att den svenska ekonomin är stark just nu, att räntorna ligger på en rekordlåg nivå och att hushållen tror på den egna ekonomin och vågar handla en hel del.

En storsäljande robot

En av de julklappar som spås bli en storsäljare i julhandeln är en leksaksrobot som styrs med en app. I Göteborgs-Posten kan man läsa om roboten BB-8 som är gjord genom ett samarbete mellan Sphero och Disney. BB-8 är en minimodell av samma robot som spelar en stor roll i den kommande Star Wars-filmen. Roboten som alltså styrs med en app kan rulla snabbt och långsamt, kan skapa kartor av omgivningen, svarar på order och kan patrullera rum. Roboten kommer att kosta 1 700 kronor och är nog något som man endast ska satsa på till de som är riktiga Star Wars-fans. Och andra sidan är det ju många som är det.

Årets julklapp genom åren 2498861-julhandel

En sådan här robot kan ju vara en perfekt julklapp till det lite äldre barnet. Men vill man hitta en julklapp till de lite yngre kan man köpa julklappar från exempelvis Lekmer och få rabatt eller pengar tillbaka när man handlar, vilket är superbra för familjen med lite tajtare budget eller den som vill vara smart och handla lite billigare. Är man istället ute efter en klapp eller två till de lite äldre, kan man alltid titta på vad som blivit årets julklapp. Och även årets julklapp är en robotliknande sak – nämligen en robotdammsugare. Robotdammsugaren valdes för att den är aktuell, den säljs i ett stort antal exemplar och den representerar den tid som vi lever i just nu, skriver Svenska Dagbladet. Tror man inte att en robotdammsugare faller ens mottagare i smaken är det bara att titta på föregående års julklappar och kanske kan man hitta något där. Några av de klappar som blivit utsedda genom åren är:

  • Aktivitetsarmband.
  • Hörlurar.
  • Surfplatta.
  • En upplevelse.
  • Ljudbok.
  • GPS-mottagare.
Scroll to top