Rätt belysning i mörkret

Nu när mörkret, och snart julen, är här gäller det att investera i bra belysning. Ljuset är nämligen det som piggar upp under den här årstiden och dessutom skapar det en riktig myskänsla i hemmet.

417784-lamps-with-smooth-light

I Ekuriren kan man läsa att LED-lampor nu är både billigare och ger ett mjukare ljus än de första som kom ut på marknaden. Därför bör man byta ut lamporna i julens belysning till LED-lampor. Dessa lampor kan lysa i princip hur länge som helst utan att bli för varma, vilket betyder att risken för att det ska börja brinna på grund av lampan är mycket liten. Dessutom drar lamporna lite ström och är därför bra för miljön. Hur stark den nya LED-lampan ska vara beror på hur stor och i vilket material lamphållaren eller skärmen är.

Hitta rätt belysning

Om man inte bara är på jakt efter nya glödlampor, utan också är ute efter nya lampor, är det framförallt inne med julstjärnor i mässing, glas och andra tunga metaller. Men det är också inne att inte gå så speciellt mycket på det röd, grön, vita jultemat. Man får gärna ha vanliga snygga lampor som belysning i mörkret i jul. Sådana här lampor som är både snygga och har bra kvalitet hittar man till exempel på http://confidentliving.se/produkter/varumarken/nordlux.

Flera olika ljuspunkter

När man inreder med belysning i hemmet finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Det gäller att hitta balans mellan ljus och skugga och tänka på belysningen i tre steg. Varje rum bör nämligen ha allmänljus, stämningsljus och arbetsljus. Att man har flera olika ljuspunkter gör så att rummet blir mer levande, enligt Expressen. Istället för att ha en stark lampa kan man välja att ha fyra svagare lampor så att man slipper bländas.

Scroll to top