Så sparar du pengar till barnen

Barnsparande är något som många prioriterar. Det är viktigt att spara för barnens framtid. För att få pengarna att växa är olika investeringar bra att göra.

Att prioritera ett sparande för barnen är något som kan ha stor betydelse i framtiden. När det gäller sparande är det viktigt på grund av inflationen att investera pengarna i olika tillgångar. För att sprida riskerna med investeringarna är det viktigt att diversifiera sparportföljen. Det gör du genom att investera i olika tillgångsslag. Kryptovalutor och bitcoin är ett tillgångsslag utöver aktier och fonder. Du kan köpa bitcoin hos BTCX om du är intresserad av att investera i den största kryptovalutan till dina barn. Du kan välja att investera långsiktigt i bitcoin till dina barn. Tänk bara på att läsa på innan och förvara bitcoin på ett säkert sätt. Det är bra att ha koll på bitcoin och på kursutvecklingen. Värdet kan både stiga och falla snabbt. Om du ska spara långsiktigt kan du köpa regelbundet för att få ett bra genomsnittspris.

“Står kapitalförsäkringen i ditt namn kan du lägga in ditt barn som förmånstagare.” Läs mer här

Spara åt barnen i ditt namn

När det gäller barnsparande är det en bra idé att spara i ditt eget namn. Det är möjligt att öppna en kapitalförsäkring där barnet står som förmånstagare. Då är det du som bestämmer över pengarna. Om du sparar på ett ISK-konto är det barnens pengar och de får tillgång till pengarna den dagen de fyller 18 år. Om du sparar i ditt namn kan du själv styra över när och hur barnen ska få pengarna.

Scroll to top