Dyra elräkningar

Blev elräkningen dyr även detta år? När det är så kallt som det har varit den senaste tiden brukar elräkningen göra ett avtramp i ekonomin, någonting som för många familjer inte är lätt att hantera.

657967-rainlight1,5 miljoner i elräkning, skulle du betala det? Antagligen inte, och inte heller Mats Odéen som fick en elräkning på den summan för elen i sitt lilla torp i Mästerby. Det var självklart inga problem och det hela handlade om ett misstag som hos elbolaget, när Mats ringde kundservice sa de helt enkelt att han skulle riva räkningen och den riktiga var bara på några tusenlappar. Men även det är för många ganska dyrt, så om du är en av de som betalar mycket kanske du ska fråga dig varför kostnaden är så hög? Är det elbolaget som tar för mycket? Kanske är det värt att jämföra elbolag? Ett alternativ kan även vara att se över hur mycket värme huset läcker. Dåliga och gamla fönster är ofta en anledning till att det är en hög energikostnad. Kolla med drutex-fonster.se för att se vilka alternativ de har att erbjuda för bättre alternativ.

Energitjuvarna

Andra energitjuvar kan du hitta i den här artikeln från Aftonbladet. Där skriver de bland annat om tvättmaskiner och gammal kontra ny kyl eller frys. Om du har en äldre frys så drar den nära på 1500 kronor per år, medan du halverar den kostnaden med en ny frys. Du kan även se samma procentskillnad om du jämför kylskåp.

Om du har svårt att få ihop ekonomin nu i januari ska du veta att det är väldigt vanligt. Men det finns chanser att förändra detta och bäst gör du i att skapa en budget. Hur du får ordning på budgeten 2016 kan du läsa om i en artikel från Göteborgs Posten här.

Scroll to top