Kramas med ditt barn

Både barn och vuxna behöver kärlek, och att ge varandra kramar skapar både bättre band mellan människor, men kan även minska stress och oro. Idag är det Internationella Kramdagen och enligt en undersökning skulle 83 % vilja få mer kramar. 

Om det är något som världen och människor inte kan få för mycket av så är det kärlek. I en undersökning som är beställd av Marabou skriver MyNewsDesk att 83 % av alla svenskar uppger att de skulle vilja bli kramade mer. Man kunde även ur undersökningen få ut att människor i södra Sverige kramas mer än övriga Sverige. Och när det kommer till kramar så mår vi människor oerhört bra av att bli kramade.

”Oxytocin, som utsöndras när vi kramas, är ett riktigt må bra-hormon som bland annat minskar stress, stärker immunförsvaret och gör oss både gladare, friskare och piggare. Faktum är att beröring är lika viktigt som mat för att vi ska leva och fungera. När vi får en kram blir vi också mer positivt inställda till andra människor och mer benägna att sprida vänligheten vidare.”

Citatet kommer från artikeln i MyNewsDesk och visst är det fantastiskt vad kramen kan utsöndra? Bara det att man kan minska depressioner, sänker pulsen, minskar stress samt ger oerhörd energi borde få människor att kramas istället för att skaka hand vid möten. Kanske något som man ska testa.

724213-woman-kissing-boyDet var för 30 år sedan 1986 i USA som man startade igång Internationella kramdagen och kanske är det på tiden att man lyfter denna dag ännu mer? Som förälder ska man verkligen tänka på att kramas mycket med sina barn, då man även får mer energi. Här kan du läsa mer artiklar om att klara av vardagen med små barn. Kram!

Scroll to top