Fördelarna med hemstädning

Småbarnsåren är underbara men kräver också mycket arbete. När all din tid går åt till barnen är det bra att få slippa andra uppgifter i hushållet, som städningen.

Ett sätt att få mer tid i sin vardag är att beställa hemstädning från losningar.se, som är en engagerad och kompetent städfirma i Stockholm. Det finns många fördelar med att anlita företag för hemstädning. Du får mer tid till annat och kan umgås mer med familj och vänner.

Städa mindre umgås mer

För att hålla mer ordning hemma har allt fler börjat använda sig av KonMari-metoden, som skapar bättre organisation i hemmet. Att ha ett bra system för att organisera alla saker underlättar även för de som anlitar städfirma. Allt fler har också börjat använda sig av hemstädning, som i dag utgör 72 procent av marknaden för ruttjänster. Att anlita en städfirma ger många fördelar. Du kan:

  • Lägga ner mindre tid på städning och mer på familjen
  • Komma hem till ett välstädat hem efter en tuff arbetsdag
  • Få mer tid för avkoppling
  • Slippa gräla och tjata på de i familjen som inte städar efter sig

En städfirma kan också ge ett renare resultat, då de ofta är fler som städar och dessutom använder specialiserade produkter vid städningen. När du anlitar en städfirma behöver du också inte lägga lika mycket pengar på egna rengöringsprodukter och dammsugarpåsar.

Så har du roligt i stället för att städa

När du anlitar en städfirma får du mycket tid över till annat. Då finns det till exempel möjlighet att börja med egna hobbies, som att sticka eller måla tavlor. Umgänget med barnen kan också utökas betydligt, eftersom städning ofta tar väldigt mycket tid. Något som många uppskattar är att sitta och skapa något med barnen. Genom att köpa en stor pyssellåda kan ni ägna många timmar åt att göra egna prinsessor, halsband och robotar, eller annat som barnen är intresserade av. Det finns också möjlighet att lämna hemmet och åka på alla de olika aktiviteter som finns tillgängliga i staden. Gå på bio tillsammans är ett nöje som fungerar med hela familjen. När filmen är färdigvisad går det att åka tillbaka till ett rent städat hem.

Ett hem som är rent och välorganiserat är förstås också mer lämpat för sociala aktiviteter. När städningen är klar går det bra att bjuda in vänner och familj på fest eller annat trevligt umgänge. Hemmet blir också mer lämpat till att fungera som bakgrund vid förevigandet av trevliga sammankomster. Som när det är dags att fotografera eller filma vännerna, lägga upp minnen på sociala medier eller skicka vidare bilder på hemmet till släkten. Det blir också mer tid över att lägga på inredning, och därmed få det hem du alltid har drömt om vad gäller möbler, krukväxter och annat.

Förutom trevnad i hemmet så ger den utlejda städningen också mer tid över till karriären. I stället för att lägga tid på att dammsuga och tvätta golvet kan du arbeta mer hemmavid och förbereda dig för presentationen du ska hålla nästa dag inför kollegorna. Ett välstädat hem ger också mindre risk för dålig inomhusluft. När hemmet dammsugs och vädras regelbundet minskar mängden sporer och damm i hemmet, vilket är särskilt bra för allergiker.

Scroll to top