Tips för badrumsrenoveringen

En utav de populäraste renoveringarna att utföra i hemmet är en badrumsrenovering. Oavsett om man väljer att renovera själv eller om man anlitar en hantverkare gäller det att följa de regler och riktlinjer som finns.

badrum-nytt-modernt

På byggahus.se kan man läsa om en familj som anlitade hantverkare för att renovera deras badrum. Problemet var bara att besiktningsmannen ansåg att hantverkarna hade gjort en massa fel i renoveringen, som hantverkarna i sin tur inte anser är fel. Utöver en massa hantverksmässiga fel i renoveringen fann man flera estetiska fel också. Bland annat var några av kakelplattorna i badrummet spruckna och alla fogar var ojämna. På grund av att företaget som genomfört renoveringen vägrar erkänna att de gjort renoveringen på ett bristfälligt sätt, har bostadsägarna nu bestämt sig för att ta ärendet till Allmänna reklamationsnämnden.

Ta hjälp i vissa moment

Att ta hjälp av hantverkare när man ska renovera badrummet är kanske inte alltid en så bra idé. Det finns nämligen många oseriösa företag inom byggbranschen som snarare förstör badrummet än fixar upp det. Just eftersom det kan gå fel när man anlitar hantverkare och att det är väldigt dyrt att göra så, är det många som ger sig på att genomföra renoveringen på egen hand. Och visst går det om man har kunskapen. Men när det kommer till dragning av rör och vatten gäller det att man tar hjälp av ett proffs, som exempelvis de på hasselbyror.se. Att börja fixa med sådant själv är nämligen en dålig idé och kan leda till stora skador.

Följ byggreglerna

Oavsett om man väljer att renovera badrummet själv eller om man anlitar en hantverkare, är det viktigt att man följer de byggregler som finns. I Expressen kan man läsa att Boverket har byggregler som alla måste följa. De företag som följer dessa byggregler blir certifierade antingen av Golvbranschen eller Byggceramikrådet.

Scroll to top